Beeld © Jaguar Land Rover
Beeld © Jaguar Land Rover
3D-display

Jaguar Land Rover werkt aan head-up display met 3D

21 augustus 2019 18:54

In steeds meer auto's toont een head-updisplay recht voor de bestuurder allerlei informatie. Jaguar Land Rover gaat nu een stap verder en zet 3D-technieken in om de bestuurder nog beter te waarschuwen.

Ingenieurs van Jaguar Land Rover werken aan nieuwe technologie voor een 3D-head-updisplay dat veiligheidswaarschuwingen in het blikveld van de bestuurder projecteert en hem ondersteunt bij slecht zicht door weersomstandigheden en duisternis. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij het onbedoeld verlaten van de rijstrook, gevaren op de route en navigatieaanwijzingen.

Met augmented reality wordt diepte gegeven aan de weergave door berichten als het ware direct op de weg voor de auto te projecteren. Onderzoeken in Duitsland hebben aangetoond dat 3D-weergave van instructies de reactietijd van de bestuurder kunnen bekorten, stelt Jaguar Land Rover.

Films kijken

De techniek kan ook worden ingezet om films voor passagiers te projecteren. Systemen die de bewegingen van hoofd en ogen van de passagiers volgen, passen de 3D-weergave individueel aan, zodat afzonderlijke schermen en 3D-brillen zoals die in de bioscoop worden gebruikt, overbodig zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Jaguar Land Rover pompt honderden miljoenen in elektrische auto's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Jaguar I-Pace valt weer in de prijzen

Kijk ook: hoe bevalt de Tesla Model 3?

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's