Beeld © Newsflare
Beeld © Newsflare
Sleutel bij de voordeur

Dieven stelen Tesla in 20 seconden met zenderhack

23 augustus 2019 10:14

Dieven hebben woensdag een Tesla gestolen door de boordcomputer ervan te overtuigen dat ze de sleutel hadden.

De Tesla Model S stond geparkeerd bij een woning in de buurt van Londen. De woning had een camera in de deurbel, die de diefstal opnam. 

De dieven gebruikten een zogenoemde relais-kabel om het signaal van de zender van de autosleutel te versterken: de sleutel lag binnen, vlakbij de deur. Vervolgens klikten ze de zender 'aan'. Binnen twintig seconden was de Tesla van het slot en reden de dieven weg.

Volgens Business Insider werd de Tesla dertig minuten later aangetroffen. De auto was elders in Londen gecrasht.

Camerabeelden van de diefstal:

De eigenaar van de Tesla zegt verbijsterd te zijn dat de auto zo snel kon worden gestolen. Hij had de auto op het moment van de diefstal uitgeleend aan zijn broer.

Het is vrij gemakkelijk om auto's die gebruikmaken van een sleutelzender-systeem te hacken, mits de sleutels vlakbij de auto liggen. Bewaar dergelijke sleutels als het kan op een veilige plek in huis.

Vorig jaar oktober zou een andere Britse Tesla Model 3 op vergelijkbare manier zijn gestolen in de regio Essex.

Veiligheidsopties

In een reactie aan Bright.nl wijst Tesla onder meer op het bestaan van de optie om een pincode in te stellen, zodat de auto alleen met die code gestart kan worden. "Terwijl niets tegen alle autodiefstallen kan afschrikken, heeft Tesla verscheidene veiligheidsmaatregelen doorgevoerd, zoals het uitschakelen van passive keyless entry, PIN to Drive, Sentry Mode en cryptografische verificatie wanneer sleutelhangers in gebruik zijn", aldus Tesla tegen Bright.

Hoe bevalt de Tesla Model 3?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.