Beeld © ANP
Beeld © ANP
Interne communicatie

Google wil geen politiek debat meer onder werktijd

23 augustus 2019 16:46

Google wil geen politieke ruzies meer op zijn interne mailinglijsten. Het bedrijf publiceerde vrijdag nieuwe communicatieregels voor zijn werknemers.

"Scheld mensen niet uit en val mensen niet persoonlijk aan", staat in de richtlijnen. "Het delen van informatie en ideeën met collega's helpt bij het bouwen van een gemeenschap, maar enorme ruzies over politiek doen dat niet. Ga discussies die de werkplek ontregelen uit de weg."

Werknemers die de regels overtreden, krijgen eerst een waarschuwing. Daarna volgen bijvoorbeeld stappen om de werknemer de toegang tot fora of mailinglijsten te ontzeggen.

Interne politiek Google onder spanning

Google stond lang bekend als werkgever die politieke discussies juist stimuleerde. Het afgelopen jaar kwam het bedrijf echter regelmatig in opspraak, omdat werknemers met verschillende politieke achtergronden claimden dat het bedrijf hen afstrafte om hun denkbeelden.

Zo stapte de conservatieve Kevin Cernekee begin deze maand naar de Wall Street Journal om zijn beklag te doen dat Google hem vanwege zijn Republikeinse politieke voorkeur zou hebben ontslagen. En vorig jaar protesteerden vele Google-werknemers tegen het beleid van het bedrijf rond seksueel misbruik. De leiders van dat protest zeggen dat Google hun vervolgens in hun loopbaan heeft gefrustreerd.

Ook brak er intern discussie uit rond plannen van de zoekmachine om censuur toe te passen in China. Ook was er interne onvrede over een contract dat Google had met het Amerikaanse leger. 

Geen ontsnappen mogelijk: Google Assistent is overal

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.