© Netflix/Jeff Higgin]s

Netflix test door mensen samengestelde videolijsten
'Netflix is een grap'

Netflix test door mensen samengestelde videolijsten

26-08-2019 07:21 Laatste update: 08:21

In het nieuwe tabblad 'Collections' stellen experts van Netflix lijsten samen rondom een thema. Het is voor het eerst dat Netflix dit niet volledig aan zijn algoritmes overlaat.

Netflix heeft aan TechCrunch bevestigd dat het experimenteert met thema-lijsten van series en films, gecureerd door werknemers van het bedrijf. Dit is vergelijkbaar met hoe Spotify de afspeellijsten zoals Folk, Zomer en Je Moerstaal samenstelt.

Op dit moment is het tabblad 'Collections' alleen nog te zien voor sommige iPhone- en iPad-gebruikers. Op een screenshot van socialmedia-expert Jeff Higgins zijn onder andere de collecties 'Ontdek Groot-Brittanië', 'Kort en grappig', 'Vrouwen spelen als een baas' en 'Netflix is een grap' te zien.

Algoritme

Op dit moment categoriseert Netflix ook al alle videocontent, maar deze indeling is onzichtbaar voor de normale gebruiker (al is het te omzeilen). Het algoritme van Netflix raadt wel series en films aan binnen een bepaald thema, maar dit doet het op basis van de kijkgeschiedenis. De gecureerde lijsten staan los van de kijkgeschiedenis.

Netflix laat aan TechCrunch weten 'altijd op zoek te zijn' naar nieuwe manieren om het platform te ontdekken en dat experimenten zoals Collections 'wel of niet permanent worden op onze diensten'.

Kijk ook: zo zie je de categorieën op Netflix