© Dota 2

Dota-gamers winnen meer dan Wimbledon-winnaars
15,6 miljoen dollar

Dota-gamers winnen meer dan Wimbledon-winnaars

26-08-2019 08:58 Laatste update: 10:10

Voor het tweede jaar op rij heeft team OG het grote game-toernooi The International gewonnen. De competitie in de game Dota 2 had de hoogste prijzenpot ooit. Het Nederlandse team Liquid werd tweede en won daarmee ruim 4 miljoen dollar.

Het prijzengeld in de esportswereld heeft weer een nieuwe piek bereikt. Bij The International, het wereldkampioenschap van het strategiespel Dota 2, werd dit jaar 34,3 miljoen dollar verdeeld over de prijswinnaars. Het eerste team, OG, won voor het tweede jaar op rij en verdiende 15,6 miljoen dollar. Het prijzengeld komt grotendeels van spelers die speciale, cosmetische aankopen in het spel doen, zoals andere wapens en skins.

Esports-expert Rod Breslau duidde in een Twitter-bericht dat hiermee het winnen van dit toernooi voor de spelers lucratiever is dan het winnen van Wimbledon of het prestigieuze golftoernooi The Masters. Wel gaat Breslau uit van een evenredige verdeling onder alle spelers en houdt hij geen rekening met eventuele andere 'aandeelhouders' in deze prijzenpot.

'Nederlands' team verloor finale

OG won in de finale van Team Liquid, opgericht door de Nederlander Victor Goossens. Het team won daarmee wel 4,4 miljoen dollar. Vorige week werd bekend dat Team Liquid in Utrecht een nieuw complex met trainingsvoorzieningen krijgt.

Team Liquid, zonder Nederlanders 'op het veld', begon slecht aan het toernooi met vele verliezen in de groepsfase, maar wist zich tijdens de play-offs toch knap naar een finale-plek te knokken. Daar moest het met 3-1 zijn meerdere erkennen in OG.

Fortnite

De winnaar van het wereldkampioenschap Fortnite won afgelopen juli 3 miljoen dollar. De Nederlander Dave Jong werd tweede bij dit WK Fortnite en werd daardoor in één keer miljonair.

Kijk ook: ultieme gamers gear

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's