Deze wielsensor maakt een fietscomputer overbodig
Fietsgadget

Deze wielsensor maakt een fietscomputer overbodig

26-08-2019 12:57 Laatste update: 17:37

Cannondale heeft met Garmin gewerkt aan een fietssensor die een fietscomputer overbodig maakt. Volautomatisch slaat hij al je ritjes op en synchroniseert met je app.

De nieuwe Cannondale-wielsensor wordt net als bij traditionele fietscomputers in het wiel gemonteerd. Maar in tegenstelling tot de ouderwetse variant hoef je niet aan te geven wanneer je begint met fietsen of weer stopt. Met bluetooth sluit je de boel aan op je smartphone en alle gegevens worden overgepompt. In die app vind je niet alleen je ritjes, ook worden uitgevoerde onderhoudsbeurten erin getoond en laat de app weten als je ketting weer eens gesmeerd moet worden of als er ander onderhoud nodig is. Met behulp van augmented reality wordt uitgelegd hoe je eenvoudige klusjes zelf kunt doen. 

Wil je tijdens het fietsen direct de info hebben, dan kun je je smartphone op het stuur als monitor gebruiken of een Garmin- of Wahoo-fietscomputer aansluiten.

Op dit moment kun je de sensor krijgen op de Cannondale Treadwell EQ-fiets, of los kopen voor 50 euro. In de toekomst zit de sensor op alle Cannondale-fietsen. 

Kijk ook: review van e-bike van Cannondale

Abonneer op het Bright-kanaal op YouTube voor meer video's over e-bikes.

Volg meer updates over elektrische fietsen.