© Twitter

Record SpaceX: prototyperaket bereikt 150 meter bij zweeftest
Starhopper

Record SpaceX: prototyperaket bereikt 150 meter bij zweeftest

28-08-2019 06:39 Laatste update: 08:38

SpaceX heeft bij een test van zijn prototyperaket Starhopper een nieuw record gevestigd. De raket kon op een hoogte van 150 meter blijven zweven.

De raket werd gelanceerd in Boca Chica, in de Amerikaanse staat Texas. Nadat hij zijn recordhoogte bereikte bleef hij een minuut zweven. Daarna ging hij langzaam naar beneden om te landen. SpaceX-baas Elon Musk feliciteerde zijn team achteraf via Twitter.

De test bewijst dat de Starhopper gecontroleerd de lucht in kan gaan om stabiel in de lucht te blijven hangen. SpaceX probeerde in juli al eens hetzelfde, maar toen kwam de Starhopper slechts 18 meter van de grond.

Mars

De Starhopper is een testraket voor Starship, een raket van 55 meter die SpaceX ooit naar Mars wil sturen. Dit ruimteschip moet op de planeet landen en kan later opnieuw opstijgen.

Het ruimtebedrijf wil op termijn andere prototypes gaan testen, die uiteindelijk hoog genoeg moeten komen om een baan rond de aarde te bereiken.

Bekijk de test:

Falcon Heavy

Eerder dit jaar maakte de Falcon Heavy-raket van SpaceX zijn eerste commerciële vlucht, waarbij een satelliet werd gelanceerd.

Kijk ook: wie wint de space race?

Volg Bright op YouTube