© Twitter

'Eerste echte foto's van Pixel 4-telefoon gelekt'
Drie camera's

'Eerste echte foto's van Pixel 4-telefoon gelekt'

28-08-2019 09:42 Laatste update: 10:39

Op nieuwe foto's is vermoedelijk de nieuwe Pixel 4-telefoon van Google te zien. Het toestel heeft geen inkeping bovenin het scherm, maar dunne randen aan de onder- en bovenkant.

De beelden werden op Twitter geplaatst door XDA Developers-hoofdredacteur Mishaal Rahman, die zegt dat ze in een kleine Telegram-groep werden gelekt.

Het is onduidelijk of het gaat om de geplande Pixel 4 of 4 XL. Bij de Pixel 3 had Google ook geen inkeping bovenaan het toestel, maar bij de XL-versie was dit wel het geval. 

Achterop het toestel zit een vierkante module met drie cameralenzen. Onderop dit paneel zit de flitser. Het getoonde ontwerp lijkt aan te sluiten op de render die Google zelf in juni al toonde. Hierop was dezelfde cameramodule te zien.

De gelekte afbeeldingen tonen de Pixel 4 voor het eerst op gewone foto's. Het lijkt te gaan om een prototype waarbij het scherm en de camera's zijn afgeplakt met transparante tape.

Nadruk op gezichtsscanner

Achterop het toestel lijkt geen plek te zijn voor een vingerafdrukscanner. Het kan zijn dat Google ervoor kiest om alleen gezichtsherkenning te gebruiken, maar de vingerlezer zou ook in bijvoorbeeld de powerknop verwerkt kunnen worden. Volgens eerdere berichten zou de Pixel 4 een gezichtsscanner vergelijkbaar met die van de iPhone X en XS krijgen.

 

De Pixel 4 zou ook als een van de eerste smartphones beschikken over gebarenbediening. Volgens geruchten zal de Pixel 4 ook worden voorzien van een 90Hz-scherm, dat beelden met een hogere ververssnelheid kan tonen.

Het is nog niet bekend wanneer Google de Pixel 4 zal presenteren, maar de Pixel 3 werd vorig jaar in oktober gepresenteerd. 

'Productie in Vietnam'

Deze week kwam ook naar buiten dat Google de productie van de Pixel-smartphones zou gaan verplaatsen van China naar Vietnam. De redenen zijn de stijging van de loonkosten in China en de handelsoorlog tussen de VS en China.

 

Review: Pixel 3A