© LG

LG komt met koelkast voor 'perfect ronde ijsklontjes'
Helemaal rond

LG komt met koelkast voor 'perfect ronde ijsklontjes'

29-08-2019 10:14 Laatste update: 12:22

Len Maessen

Ben je een echte ijsblokjessnob, dan heeft LG dit jaar dé oplossing voor je: voor ruim 4000 dollar koop je een Instaview-koelkast die perfect doorzichtige, ronde ijsklontjes maakt.

De ijsballetjes hebben een diameter van precies 5 centimeter en smelten volgens LG langzamer dan gewone ijsblokjes. Sommige cocktail- en whiskeyliefhebbers zweren bij dergelijke ijsballetjes, omdat ze minder smeltwater toevoegen aan het drankje. Ook zouden ze beter koelen.

Naast de zogenoemde 'Craft Ice'-functie hebben de nieuwe LG Instaview-koelkasten een raampje waardoor je in de koelkast kan kijken. De koelkast heeft een kinderslot en kan aan slimme assistenten als Alexa en Google Assistent gekoppeld worden, zodat bepaalde functies met spraakopdrachten zijn te bedienen.

LG experimenteert zelf met een app die gebruikers berispt als ze hun koelkast niet goed gebruiken, maar het is niet bekend of die ook aan de Instaview verbonden kan worden.

Aankondiging nieuwe Instaview-koelkast:

Prijzig

LG wijst er in de omschrijving op dat je met deze koelkast geen tijd meer kwijt bent aan 'langzame ijsklontjesvormen' voor ronde blokjes, waarmee je er "maar één of twee ijsblokjes tegelijkertijd" kan maken. De Instaview maakt er elke 24 uur drie.

Er is slechts één minpuntje: een ronde ijsklontjesvorm met vier vormpjes heb je voor 13 euro. De Instaview-koelkast kost meer dan vierduizend dollar. De Europese prijs is nog niet bekend. 

Kijk ook: deze magnetron bedien je pratend

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.