© DeNA

'Nieuwe Pokémon-game niet in Nederland door kansspelwet'
Can't catch 'em all

'Nieuwe Pokémon-game niet in Nederland door kansspelwet'

29-08-2019 12:02 Laatste update: 14:10

Len Maessen

De nieuwe smartphonegame Pokémon Masters zal niet in Nederland te krijgen zijn. De game zou in strijd zijn met de Nederlandse Kansspelwet.

Het spel van ontwikkelaar DeNA is officieel vanaf donderdag verkrijgbaar, maar is zowel in de Nederlandse als de Belgische appwinkels onvindbaar. Desgevraagd bevestigt de klantenservice dat ook aan Bright.nl: Pokémon Masters komt officieel niet naar Nederland.

Vermoedelijk heeft dit te maken met de Nederlandse kansspelwetgeving. Het is in Nederland niet toegestaan om kleine aankopen aan te bieden waarvan je van te voren niet weet wat het is, ofwel lootboxes, als die aankopen voor echt geld verhandelbaar zijn. In België zijn lootboxes helemaal verboden.

Gacha-systeem

Pokémon Masters maakt gebruik van een zogenoemd 'gacha-systeem', met een interne loterij waar je voor echt geld aan kan deelnemen. Daarmee kun je bijvoorbeeld je kansen vergroten om bijzondere personages te krijgen.

In het spel ga je gevechten aan met behulp van verschillende Pokémon-trainer duo's. Je kan deze duo's ook gewoon vrijspelen door het spel te spelen, maar het gaat sneller als je betaalt.

Nintendo knokt zich terug met de Nintendo Switch

Volg Bright op YouTube voor meer game-, gadget- en tech-video's.