© Samsung

Samsung komt met kleine slimme speaker
Smart home

Samsung komt met kleine slimme speaker

29-08-2019 15:27 Laatste update: 16:31

Len Maessen

Samsung test vanaf september zijn kleine slimme speaker Galaxy Home Mini in thuisland Zuid-Korea. Opvallend, want de eerste slimme speaker van Samsung, de Galaxy Home, is ruim een jaar na aankondiging nog steeds nergens te krijgen.

Samsung plaatste een oproep voor bètatesters op zijn Zuid-Koreaanse site. Koreaanse consumenten kunnen zich tot 1 september inschrijven. De bètaperiode loopt van 5 september tot 4 oktober.

De speaker wordt deel van Samsungs SmartThings-platform en werkt met Samsungs spraakassistent Bixby. Technische problemen met Bixby zouden de komst van de slimme speaker lange tijd in de weg hebben gezeten. Bixby ondersteunt overigens momenteel nog geen Nederlands.

Al sinds 2017 wordt er regelmatig gehint dat Samsung een slimme speaker op de markt zal zetten, die moet fungeren als hub voor zijn verschillende smart-apparaten. Tot nu toe kwam het er niet van.

De markt voor slimme speakers is inmiddels erg vol. Amazon is met zijn Echo-speakers inmiddels marktleider. Het bedrijf verkocht in het afgelopen kwartaal 6,6 miljoen speakers en heeft een kwart van de markt in handen. Daarop volgt het Chinese Baidu (17 procent) en Google (16,7 procent).

Getest: Sonos-speakers bedienen met Google Assistent

Volg Bright op YouTube voor meer gadget-tests.

Luister ook naar het tech-nieuws van de dag met de Bright Update