Google betaalt spotters van datamisbruik in Android-apps
Google Play Store

Google betaalt spotters van datamisbruik in Android-apps

29-08-2019 17:45 Laatste update: 17:45

Google betaalt onderzoekers die Android-apps vinden waarin misbruik wordt gemaakt van gebruikersdata, met een nieuw beloningsprogramma.

Vinden onderzoekers Android-apps die misbruik maken van gebruikersgegevens? Dan kunnen ze daar vanaf nu geld mee verdienen. Google introduceert daarvoor een nieuw beloningsprogramma. 

Google heeft niet het beste imago als het gaat om privacy. Met dit Developer Data Protection Rewards Program hoopt het bedrijf van Android een veiliger platform te maken. Apps die misbruik maken van gebruikersgegevens worden verwijderd uit de app-winkel.

Het programma geldt niet alleen voor Android-apps, maar ook voor extensies van webbrowser Chrome. Onderzoekers verdienen maximaal 50.000 dollar per gevonden fout.

Google Play Security Reward Program

Google heeft al een soortgelijk programma lopen. Met het Google Play Security Reward Program worden onderzoekers betaalt voor het vinden van kwetsbaarheden in apps.

Dit programma werkte voorheen alleen bij apps van Google zelf en populaire apps die speciaal voor dit programma zijn aangemeld. Het Security Reward Program wordt nu uitgebreid naar alle apps in de app-winkel. 

Handige tips voor Android-telefoons

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's