Nieuws

TeamNL promoot waterstof richting Tokio

30 augustus 2019 15:17

Sportkoepel NOC*NSF heeft een nieuwe partner gevonden voor TeamNL in aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2020. Het zijn zes bedrijven uit de energiesector die de krachten hebben gebundeld in de zogeheten Missie H2.

Gasunie, Shell, Remeha, Stedin Groep, Port of Amsterdam en Groningen Seaports willen via de olympische sporters uit TeamNL waterstof (H2) promoten als belangrijke en duurzame energiedrager voor de toekomst.

"Japan heeft voor de energievoorziening van de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 de keuze gemaakt voor waterstof", lichtte directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF toe in Kinderdijk. "Tokio zet bijvoorbeeld auto’s in die rijden op een H2-brandstofcel. Daarmee zijn de Spelen van 2020 een mooi momentum om te etaleren welke mogelijkheden waterstof ook in Nederland heeft voor de transitie naar een duurzame energievoorziening."

De olympische sporters die zich voorbereiden op de Spelen van Tokio kunnen rekenen op steun van de zes bedrijven die zich hebben verenigd in Missie H2. "Die steun kunnen we goed gebruiken", aldus Dielessen.

Ulco Vermeulen, lid van bestuur van de Gasunie, zei dat Missie H2 de bekendheid met de duurzame mogelijkheden van waterstof onder het Nederlandse publiek wil vergroten. '’Wij brengen concrete waterstofprojecten en -initiatieven onder de aandacht van het Nederlands publiek. Ons doel is een brede beweging op gang te brengen voor de energietransitie."

Missie H2 is de vijfde partner van NOC*NSF naast Nederlandse Loterij, Persgroep, Rabobank en Heineken.

Kijk ook: waterstofauto getest