Beeld © Buzzfeed/Pinterest
Beeld © Buzzfeed/Pinterest
Sociale media

Social media schrappen seksueel getinte foto's presentatrices

30 augustus 2019 18:22

Twitter en Pinterest hebben een netwerk van accounts verwijderd waarop screenshots van nieuwspresentatrices en vrouwelijke journalisten werden gedeeld, voorzien van seksueel getint commentaar.

Buzzfeed News berichtte over een netwerk van Pinterest-boards en Twitter-accounts die screenshots plaatsten van de vrouwelijke journalisten en presentatrices. Ze plaatsten daaronder seksueel getinte emoji's of verwijzingen naar zelfbevrediging.

Op de Pinterest-boards, waar mensen afbeeldingen kunnen verzamelen en delen, werden screenshots gegroepeerd onder titels als 'mooie vrouwen van een bepaalde leeftijd' of 'vrouwelijke BBC-journalisten'. Buzzfeed vond de afbeeldingen op sommige plaatsen naast foto's van naaktmodellen.

In sommige gevallen werd er in de afbeeldingen ingezoomd op bepaalde lichaamsdelen of werd het contrast veranderd zodat het leek alsof je door de kleding heen kon kijken, schrijft Buzzfeed. De accounts werden door soms duizenden mensen gevolgd.

Misbruikbeleid

Twitter verwijderde de gevonden accounts, omdat ze in strijd zouden zijn met het misbruikbeleid van de site. "De Twitter-regels verbieden content waarbij een individu zonder hun toestemming als seksobject wordt neergezet", zei een woordvoerder van het bedrijf tegen Buzzfeed.  

Pinterest noemde de gevonden pagina's "vies" en bood excuses aan. Het platform verwijderde minstens één pagina. "Publieke figuren - vooral vrouwen - worden veel lastiggevallen en onteerd. Wij willen dat niet op Pinterest."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Instagram beperkt bereik van 'ongepaste' foto's en video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Extra YouTube-personeel voor vinden ongepaste video's