Tesla Model 3 als politieauto in de VS
Model 3 verslaat Dodge Charger

Tesla Model 3 als politieauto in de VS

02-09-2019 12:21 Laatste update: 12:33

In Bargersville in de Amerikaanse staat Indiana heeft de lokale politie gekozen voor nieuwe Tesla Model 3's om de Dodge Chargers te vervangen. Goedkoper én sneller.

De Amerikaanse politie kiest graag voor grote imposante auto's zoals Chevrolet Suburbans en Dodge Chargers. In Bargersville, Indiana heeft iemand er een Excelsheet bijgepakt en uitgerekend dat een Tesla Model 3 een veel aantrekkelijkere optie is. Per jaar wordt zo'n 5500 euro aan brandstof bespaard. De aanschafprijs verschilt behoorlijk (25.000 dollar vs 39.000 dollar), maar in het derde jaar is de Tesla al goedkoper en over 6 jaar is er 20.600 dollar bespaard. 

Naar verwachting zal het onderhoud ook een flink stuk goedkoper zijn. De prestaties van de auto zijn vergelijkbaar met die van de Charger en het bereik is het dubbele van wat ze gemiddeld nodig hebben. De stille aandrijving en de app die het mogelijk maakt om de auto op afstand te starten zijn een mooie bonus. 

Zwitserland heeft op dit moment het grootste aantal Tesla's voor de politie rijden. Daar hebben ze echter de Tesla Model X in dienst. Voor zover bekend is Bargersville de eerste met de Tesla Model 3 als politieauto. 

Hoe bevalt de Tesla Model 3 na drie maanden?

Volg Bright op YouTube voor meer video's 

Lees meer over elektrische auto's.