Beeld © Getty
Beeld © Getty
Alles even populair

Facebook test verbergen van likes onder berichten

3 september 2019 08:49

Facebook overweegt om het aantal likes onder berichten te verbergen. Op het moment experimenteert het sociale netwerk hiermee.

Gebruikers zouden onder een bericht alleen maar te zien krijgen of vrienden een like hebben achtergelaten, terwijl het aantal andere likes buiten beeld wordt gelaten. Het bedrijf bevestigt het experiment tegenover TechCrunch.

Een vergelijkbare test loopt al langer bij Facebook-dochterbedrijf Instagram. Deze is actief in zeven landen: Canada, Brazilië, Australië, Nieuw-Zeeland, Italië, Ierland en Japan.

'Saai leven'

Facebook wil scenario’s voorkomen waarbij gebruikers naar populairdere berichten kijken en zeggen dat "hun leven in vergelijking maar saai is", of dat bezoekers alleen maar dingen gaan delen als het veel likes oplevert. Op het moment zouden bezoekers onpopulaire berichten soms verwijderen.

De test werd voor het eerst opgemerkt door onderzoeker Jane Manchun Wong, die in de Android-app zag dat het aantal likes niet meer zichtbaar was. 

Het is nog de vraag of de likes ooit definitief gaan verdwijnen. De techgigant zal de resultaten van de test waarschijnlijk over een tijd gaan analyseren.

Kijk ook: verander deze settings op Facebook