YouTube heeft sinds juni 100.000 haatvideo's verwijderd
17.000 kanalen weg

YouTube heeft sinds juni 100.000 haatvideo's verwijderd

03-09-2019 14:17 Laatste update: 17:47

YouTube heeft sinds de introductie van nieuwe regels in juni in totaal 100.000 haatdragende video’s en 17.000 kanalen verwijderd.

De nieuwe regels scherpen aan hoe YouTube met haatdragende beelden omgaat, aldus YouTube tegenover The Verge. De videosite zegt daarnaast harder te werken om foute video’s van het platform te weren.

Er zijn ongeveer vijf keer meer foute video’s weggehaald dan voordat de nieuwe regels werden ingevoerd. Sommige van de gewiste kanalen stonden al lange tijd op de site, maar zijn weggehaald toen de regels van kracht gingen.

Sneller opsporen

YouTube gebruikt daarnaast machine learning om haatdragende video’s op te sporen voordat ze veel worden bekeken. De videosite zegt dat 80 procent van het opgespoorde beeld wordt weggehaald voordat ze een enkele keer zijn bekeken.

De videosite worstelt al langer met video’s waarin wordt gediscrimineerd of waar complottheorieën worden besproken. Recent bleek dat een pedofielennetwerk actief was in de reacties op de site, waarna YouTube besloot alle reacties onder video’s met kinderen te sluiten.

Reclamevrij YouTube kijken kan nu ook in Nederland

Volg Bright op YouTube