Huawei wil Europees alternatief voor Android en iOS gebruiken
Huawei

Huawei wil Europees alternatief voor Android en iOS gebruiken

03-09-2019 17:35 Laatste update: 21:25

Als het aan Huawei-topman Eric Xu ligt, zou Europa een eigen alternatief voor Android en iOS moeten aanbieden.

Huawei zou een Europees alternatief voor Android en iOS willen gebruiken. Dat stelt Huawei-voorzitter Eric Xu in een interview met Handelsblatt.

Het Chinese bedrijf zou plannen over dit 'ecosysteem voor slimme apparaten' al bespreken met verschillende Europese bedrijven. Welke bedrijven dat zijn is nog niet duidelijk.

Xu verwacht dat aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar meer details gedeeld kunnen worden. "Het is een hoge prioriteit voor ons om Europese bedrijven te helpen hun eigen ecosysteem te bouwen."

Handelsverbod

Achtergrond voor de uitspraak van Xu is de strijd tussen Huawei en de Verenigde Staten. President Trump heeft Huawei een verbod opgelegd om nog te handelen met Amerikaanse bedrijven. Daarbij horen ook Android-updates van Google. Huawei-smartphones draaien op Android.

Op 19 augustus is de deadline voor dit handelsverbod met negentig dagen opgeschort. Wat er na die negentig dagen gebeurt? "Niets", stelt Xu. "We zijn niet afhankelijk van de overgangsperioden van de Amerikaanse overheid. We zijn al zelfvoorzienend. Anders waren we failliet gegaan."

Tech-oorlog tussen VS en China: is Huawei de pineut?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's