Amazon zou een van de bedrijven zijn die worden onderzocht.
Amazon zou een van de bedrijven zijn die worden onderzocht.
Snel betalen

'Amazon wil klanten met handscan laten betalen'

4 september 2019 12:15

Webwinkelgigant Amazon zou een nieuw betaalsysteem voor zijn supermarkten testen, waarbij klanten hun handen moeten scannen.

Het nieuwe betaalsysteem moet razendsnel werken, aldus bronnen van New York Post. Een reguliere betaling met een bankkaart zou drie tot vier seconden in beslag nemen, terwijl een handscan minder dan 300 milliseconden moet gaan duren.

Het betaalsysteem zou op dit moment worden getest door Amazon-medewerkers bij het kantoor in New York, waar ze ermee afrekenen bij snoep- en drankautomaten. Een woordvoerder van Amazon weigert het nieuws te bevestigen, omdat het bedrijf nooit op geruchten reageert.

Bij een betaling hoeft de klant zijn of haar hand niet op een apparaat te leggen. In plaats daarvan wordt de hand op afstand gescand, om te kijken of de unieke vorm gelijk is aan een geregistreerde gebruikers. 

Amazon Go-winkels

Amazon experimenteert al langere tijd met snelle betaalsystemen. In speciale Go-winkels in de Verenigde Staten worden klanten al met camera's gevolgd, waarbij met sensoren en weegschalen wordt gekeken wat er in het winkelmandje is gelegd. Mensen kunnen dan weglopen terwijl de boodschappen automatisch worden afgerekend.

Bij de Go-winkels moeten klanten wel altijd hun telefoons op zak hebben, zodat de Amazon-app met de supermarkt kan communiceren. Het nieuwe handsysteem zou zelfs zonder telefoon werken.

Deze klok van Amazon is handiger dan hij lijkt

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's