Overwatch verschijnt volgende maand voor Nintendo Switch
Overal Overwatch

Overwatch verschijnt volgende maand voor Nintendo Switch

04-09-2019 15:33 Laatste update: 15:35

Drieënhalf jaar na zijn oorspronkelijke lancering verschijnt de populaire game Overwatch in oktober ook voor de Nintendo Switch.

Nintendo zou dat nieuws vannacht bekend maken tijdens zijn Nintendo Direct-presentatie, meldt Kotaku. Er gingen de afgelopen tijd al geruchten over een Switch-versie van het populaire schietspel. Overwatch is er al voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Het is nog niet bekend of spelers op de Switch het kunnen opnemen tegen spelers op de Xbox One en pc. In games als Fortnite is dat bijvoorbeeld wel mogelijk. In Overwatch kiezen spelers uit inmiddels 31 personages, elk met eigen krachten en een eigen achtergrondverhaal.

Sinds kort Nederlandse held

Overwatch kent zeker 40 miljoen spelers, en wordt regelmatig aangevuld met nieuwe levels, speelmodi en nieuwe personages. De meest recente aanvulling was het Nederlandse personage Sigma, die halverwege augustus aan Overwatch werd toegevoegd.

De Nintendo Direct-uitzending waarin het nieuws hoogstwaarschijnlijk officieel wordt aangekondigd, start om middernacht Nederlandse tijd en is via YouTube te volgen. De uitzending wordt 40 minuten lang, vermoedelijk heeft Nintendo naast Overwatch nog meer zaken te melden.

Nintendo Switch en virtual reality:

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer gadget-video's