20 klassieke games

Klassieke SNES-games vanaf vrijdag op Nintendo Switch

5 september 2019 10:25

Nintendo brengt vrijdag twintig klassieke SNES-games uit voor de Nintendo Switch. Dat en meer kondigde het bedrijf donderdagnacht aan.

Review: Nintendo Switch Lite

Games als Super Metroid, Super Mario Kart, Zelda: A Link to the Past en meer zijn vanaf vrijdag speelbaar voor alle gebruikers met een Nintendo Switch Online-abonnement. Zo'n abonnement kost 20 euro per jaar, en bood al toegang tot een reeks NES-games.

SNES-games met multiplayer-optie zijn ook online te spelen. Nintendo brengt exclusief voor Switch Online-leden ook een draadloze versie van de SNES-controller uit, voor 29,99 euro. Per Nintendo-account kunnen maximaal vier exemplaren van de controller besteld worden.

Overwatch en Smash Bros.

Ook verschijnt Overwatch op de Nintendo Switch. De game is vanaf 15 oktober verkrijgbaar voor 40 euro. De game is alleen speelbaar in combinatie met een Nintendo Switch-abonnement, maar wordt geleverd met drie gratis maanden.

Nintendo kondigde ook aan dat Banjo-Kazooie als speelbaar personage naar Super Smash Bros. Ultimate komt. De beer en de vogel zijn speelbaar als één personage. Ook wordt het personage Terry Bogard tot de klassieke SNK-serie Fatal Fury aan Smash Ultimate toegevoegd.

Star Wars-game

Ook verraste Nintendo nog met de aankondiging van de klassieker Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast voor Switch. De Star Wars-game verschijnt al op 24 september, en komt ook naar de PlayStation 4. Wii-game Xenoblade Chronicles komt in 2020 in geremasterde vorm uit voor de Switch. Ook komt de geprezen zwart-witte indie-game Return of the Obra Din in de herfst naar de Switch.

Nintendo liet daarnaast meer zien van eerder aangekondigde games, zoals van Animal Crossing: New Horizons, de nieuwe Pokémon-games Sword en Shield en Luigi's Mansion 3.