Deze nieuwe smartwatch meet je bloeddruk
Wearable

Deze nieuwe smartwatch meet je bloeddruk

05-09-2019 17:02 Laatste update: 17:02

Asus komt met de smartwatch VivoWatch SP, waarmee je een hartfilmpje (elektrocardiogram) kan maken en je bloeddruk kan meten.

Met de ECG-sensor in de Apple Watch Series 4 zette Apple vorig jaar een nieuwe standaard neer voor smartwatches die bijdragen aan het meten van je gezondheid. Intussen vind je ook op smartwatches van Withings en Samsung ECG-sensoren waarmee je hartritmefilmpjes kan maken.

Naast een ECG-sensor voegt Asus nu aan de achterkant van de nieuwe VivoWatch SP ook een PPG-sensor toe. De VivoWatch SP kan daarmee onder andere de hartslag, het zuurstofgehalte in het bloed, stressniveaus en bloeddruk meten. 

De VivoWatch SP heeft GPS ingebouwd waarmee je je workouts in kaart kan brengen. Het horloge is tot 50 meter waterdicht en heeft ook een hoogtemeter ingebouwd. Asus claimt een batterijduur van 14 dagen, waarbij het gebruik maakt van alle functies inclusief GPS en hartslagmetingen.

Het horloge draait op een eigen Asus-besturingssysteem en de lange batterijduur is mede te danken aan een hybride LCD-scherm, dat volgens Gizmodo weinig indrukwekkend is. 

Bloeddruk meten

Overigens zegt Asus dat bloeddrukmetingen alleen beschikbaar zullen zijn in bepaalde landen en regio's. Asus claimt dat de VivoWatch SP-bloeddrukmeter van medische kwaliteit is, maar dan zal het horloge eerst door medische instanties goedgekeurd moeten worden. Op dit moment is het alleen Omron HeartGuide in de VS gelukt om als smartwatch van de toezichthouder FDA goedkeuring te krijgen om bloeddruk te meten. 

De VivoWatch SP zal ergens aan het einde van het jaar verkrijgbaar zijn. De prijs is nog onbekend.

Met de Apple Watch maak je nu ook hartfilmpjes:

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's