Sonos lanceert draadloze speaker Move
IFA 2019

Sonos lanceert draadloze speaker Move

05-09-2019 13:00 Laatste update: 06-09-2019 19:01

Sonos heeft tijdens de techbeurs IFA de draagbare speaker Move geïntroduceerd. De Sonos Move kan zowel binnenhuis in een Sonos-netwerk worden gebruikt als onderweg. Het is de eerste portable bluetooth-speaker van het merk.

De Sonos Move is een hybride Sonos-speaker. Binnenshuis staat de Move op een platform en is dan zowel aangesloten op de netstroom als op het wifi-netwerk. De Move gedraagt zich dan ongeveer zoals een Sonos One, met alle bekende functies van Sonos.

Achterop de Sonos Move zit een handvat, waarmee de speaker is mee te nemen. Het is voor het eerst dat een Sonos-speaker dat kan. Sonos belooft een batterijduur tot 10 uur, het apparaat weegt 3 kilo. De speaker heeft bluetooth 4.2 en ondersteunt net als andere Sonos-speakers Apple AirPlay 2.

Google Assistent

De Move heeft één tweeter en één midwoofer en is voorzien van twee D-klasse digitale versterkers. De speaker heeft vier microfoons voor ruisonderdrukking en de bediening van bijvoorbeeld Google Assistent.

De Sonos Move is vanaf 24 september verkrijgbaar voor 399 euro.

Sonos One SL

Sonos heeft daarnaast ook een afgeslankte versie van de One aangekondigd, althans: enkel zonder ingebouwde microfoons. Daarmee is de nieuwe Sonos One SL bijvoorbeeld handig voor mensen die al een Sonos One hebben, en niet nog een speaker met microfoons nodig hebben.

De Sonos One SL biedt op de spraakbediening na dezelfde functies als de Sonos One. Zo is de SL met een One te gebruiken als stereopaar. De One SL geldt als vervanger van de Sonos Play:1, de nieuwe speaker is vanaf 12 september verkrijgbaar voor 199 euro. De Sonos One kost 229 euro.

Sonos Port

Als laatste presenteerde Sonos de opvolger van de Sonos Connect. Ook deze Sonos Port is een draadloze ontvanger die geluid doorstuurt naar een bestaand geluidssysteem. De Port heeft een vernieuwde converter die digitale muziek omzet naar een analoog signaal. Ook kan de Port automatisch een aangesloten versterker inschakelen als de Sonos-app dat vraagt.

De Sonos Port (449 euro) is vanaf 12 september beperkt beschikbaar en vanaf januari 2020 wereldwijd verkrijgbaar.

Kijk ook: de eerste IKEA Sonos-speakers

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's