'Aantal banen voor app-makers in Nederland blijft groeien'
79 procent groei

'Aantal banen voor app-makers in Nederland blijft groeien'

05-09-2019 15:22 Laatste update: 16:36

Het aantal banen voor ontwikkelaars van Apple-apps is de afgelopen drie jaar in Nederland met bijna 80 procent gegroeid.

Dat meldt Apple aan Bright.nl. Volgens Apple zijn er inmiddels ruim 171.000 banen in Nederland voortgevloeid uit de App Store. In 2016 stond de teller op 76.000 banen.

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal banen in de Nederlandse app-sector met zo'n 4000 banen gegroeid; volgens Apple waren er in de zomer van 2018 in Nederland 167.000 banen is de Nederlandse economie voor app-ontwikkelaars.

Amsterdam

Amsterdam blijft de belangrijkste standplaats voor appmakers in Nederland, gevolgd door Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. In het Europese overzicht van de 'app-economie' staat Amsterdam opnieuw op de derde plaats, achter Londen en Parijs.

Hoewel Amsterdam volgens Apple de op drie na grootste 'iOS-app-economie' is, kent ons land de grootste concentratie appmakers van heel Europa. Volgens Apple zijn app-ontwikkelaars goed voor meer dan 2 procent van de hele Nederlandse arbeidsmarkt.

Apple telt in zijn overzicht de banen mee die te maken hebben met de ontwikkeling, de ondersteuning, het onderhoud en andere handelingen rond de ontwikkeling van apps. 

Kijk ook: handige iPhone-tips

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's