© Nintendo

Nintendo toont vreemde bewegingscontroller voor Switch
'Nieuwe ervaring'

Nintendo toont vreemde bewegingscontroller voor Switch

06-09-2019 08:28 Laatste update: 08:28

Nintendo wil Switch-gebruikers een nieuwe ervaring bieden, met een bijzondere nieuwe accessoire voor de controllers van de spelcomputer.

De controllers, of Joy-Con, van de Nintendo Switch zijn los te koppelen. Daar maakt Nintendo op allerlei manieren gebruik van, zoals met de verschillende Labo-bouwpakketten waarmee de controllers worden veranderd in een racestuur, vishengel en nog veel meer.

Die pakketen zijn echter vooral gericht op kinderen, met zijn nieuwste accessoire richt Nintendo zich meer op volwassenen. In een video toont Nintendo twee nog naamloze dingen: een grote flexibele ring waar de ene Joy-Con in bevestigd wordt, en een heupband waar de andere controller in gaat.

Spirituele opvolger Wii Fit?

Vervolgens zijn mensen te zien die in groepsverband rondspringen, de ring samenknijpen en andere ogenschijnlijk fitnessachtige handelingen. Er is geen enkele keer een beeldscherm te zien, en Nintendo noemt ook nog geen titels.

Het is echter goed mogelijk dat het Japanse bedrijf zich weer op fitness stort. De game Wii Fit voor de Wii was een succes, en werd geleverd met een soort digitale weegschaal waarmee games balancerend gespeeld konden worden.

Nintendo belooft op 12 september meer bekend te maken over zijn accessoires.