Wearables

Garmin komt met smartwatch met veel gezondheidsfeatures

9 september 2019 10:18

Garmin lanceert vier nieuwe smartwatches waaronder de Garmin Venu, die als gezondheidstracker de strijd met de Apple Watch moet aangaan.

Garmin heeft de vier smartwatches Vívoactive 4s, Vívomove Style, Legacy Hero-serie First Avenger en de Venu aangekondigd. De Venu is het meest interessante model. Dat horloge moet met een reeks features gericht op het in kaart brengen van je gezondheid concurreren met de Apple Watch Series 4.

De Venu met zijn 30,4 mm amoled-scherm brengt je ademhaling in kaart, de energieniveaus van je lichaam, je slaap, menstruatiecycli, stress, hydratie en meet je hartslag en zuurstofsaturatie van je bloed.

Naast het tracken van je gezondheid kan dit GPS-horloge meer dan 20 verschillende workouts, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, golfen en meer bijhouden, of je kunt er zelf eentje aanmaken. Hij biedt bovendien geanimeerde workoutvoorbeelden.

Uiteraard biedt de Venu ook de gebruikelijke smartwatchfuncties, zoals smartphonemeldingen, het downloaden van muziek naar het horloge, de Garmin Connect IQ store voor apps, widgets, en watchfaces. Ook ondersteunt hij Garmin Pay waarmee je met een aantal Nederlandse banken en creditcards contactloos kan betalen. 

De Venu kost 349,99 euro, komt in het vierde kwartaal op de markt en zal in vier kleuren verkrijgbaar zijn.

vívoactive 4s

De Garmin vívoactive 4s en 4 richten zich ietsjes minder op gezondheidstracking maar biedt voor de actieve leefstijl nagenoeg de zelfde functies als de Venu maar dan voor een prijs van 299,99 euro. De vívoactive 4s MIP scherm (In zonlicht afleesbaar, transflectief memory-in-pixel ) is in een 40 of 45 mm respectievelijk voor 299,99 euro en 329,99 euro verkrijgbaar in het derde kwartaal.

Legacy Hero serie, First Avenger

De meest dure van de vier horloges is de Legacy Hero serie, First Avenger smartwatch. Dit horloge is is een special edition smartwatch geïnspireerd op het schild van de superheld Captain America of Captain Marvel. Ook deze heeft een MIP scherm en is in 40 of 45 mm verkrijgbaar. Naast de features van de Venu biedt hij een aantal superheld thema elementen in de watchfaces en dergelijken. Hij komt in het vierde kwartaal voor 399,99 euro beschikbaar.

vívomove Style

De Garmin vívomove Style richt zich op de liefhebber van het ouderwetse horloge. Het horloge heeft echte horlogewijzers maar ook een aanraakscherm dat alleen zichtbaar wordt wanneer nodig. Desondanks kan je met dit horloge contactloos betalen, basis fitness tracken, uitgebreid gezondheid bijhouden waaronder hartslag en notificaties lezen. De vívomove Style komt in een reeks stijlen en kleuren in de maten 39mm, 42mm en 44 mm en komt in het vierde kwartaal voor 349,99 euro beschikbaar.