© Emre Husmen

Pick-uptruck Tesla weer vertraagd, nu pas in november
Elektrische truck

Pick-uptruck Tesla weer vertraagd, nu pas in november

09-09-2019 13:21 Laatste update: 13:22

Tesla-baas Elon Musk heeft laten weten dat de lancering van de elektrische Tesla pick-uptruck vertraagd is tot 'waarschijnlijk november'.

In de tweet reageert Elon Musk op een vraag van een fan. In eerste instantie was de lancering gepland in 'uiterlijk april 2019', daarna werd het oktober en nu dus 'waarschijnlijk november'.

Verder is er weinig bekend over het ontwerp en de specificaties van de elektrische truck. In 2017 plaatste het bedrijf wel een conceptplaatje van de auto, maar er wordt verwacht dat de auto iets gangbaarder zal worden. Andere bestaande plaatjes van de auto zijn door fans gemaakt. 

Ford

Verder moet de startprijs van de auto niet meer zijn dan 49.000 dollar. "Het doel is om een betere truck te zijn dan een Ford F-150 en een betere sportwagen dan de standaard Porsche 911. Dat is het doel", zei Musk in juni 2019.

Ford is zelf ook bezig met de ontwikkeling van een elektrische F-150. Deze e-pick-up trok in juli van dit jaar nog een trein van 500 ton voort.

'Truckla'

Toch kan je de eerste pick-uptruck met een Tesla-logo al op de weg zien. Uitvinder Simone Giertz bouwde een Model 3 om tot een pick-up en herdoopte de auto tot 'Truckla'.

Kijk ook: hoe bevalt de Model 3 na 3 maanden?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's