© Microsoft

Microsoft onthult nieuw ontwerp van taken-app
Takenlijst

Microsoft onthult nieuw ontwerp van taken-app

09-09-2019 14:18 Laatste update: 14:18

Microsoft onthult een nieuwe versie van zijn taken-app To-Do, met meer functies die zijn gericht op fans van de voormalige todo-list-app Wunderlist.

Nadat de populaire taken-app Wunderlist in 2015 door Microsoft werd overgenomen, werden de ontwikkelaars grotendeels op de app To-Do gezet. Op termijn zal Wunderlist verdwijnen, maar Wunderlist-fans vonden in To-Do nog geen volledige vervanger. Dat wil Microsoft nu veranderen.

De maandag verschenen versie 2.0 van To-Do lijkt veel meer op Wunderlist, toont Microsoft in een video. Het overwegend witte ontwerp met grote titelblokken is vervangen door een veel meer aanpasbaar ontwerp. Koppen zijn kleiner en lijstjes zien er vrijwel zo uit als in Wunderlist.

Donkere modus

Gebruikers kunnen zelf themakleuren kiezen voor letters en de achtergrond aanpassen met een eigen wallpaper. Zelfs de foto van de Berlin TV-toren is terug; het standaardthema van Wunderlist. Ook heeft de app nu een donkere modus die direct werkt op Android, Windows en Mac en later deze maand wordt toegevoegd als iOS 13 verschijnt.

Microsoft heeft To-Do het afgelopen jaar flink uitgebreid. In eerste instantie was de app niet meer dan een simpele takenlijst, inmiddels heeft To-Do functies als het delen van lijsten en de slimme lijsten die Wunderlist ook had. De lijst 'Mijn dag' ververst iedere dag suggereert taken die de gebruiker die dag zou kunnen inplannen.

Oprichter wil Wunderlist terugkopen

To-Do is dankzij de vernieuwingen een stuk dichter bij de functionaliteit van Wunderlist gekomen. Ondertussen maakte Wunderlist-oprichter Christian Reber vorige week bekend dat hij Wunderlist van Microsoft zou willen terugkopen. Het personeel mag de tech-gigant houden, zegt Reber, maar hij zou het jammer vinden als zijn app zou worden gesloten.

Kijk ook: handige tips voor de iPhone

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's