© OnLeaks

'Apple verwacht dat iPhone 11 beter verkoopt dan voorgangers'
75 miljoen iPhones

'Apple verwacht dat iPhone 11 beter verkoopt dan voorgangers'

09-09-2019 18:35 Laatste update: 19:25

Afgaand op de cijfers van toeleveranciers zou Apple meer nieuwe iPhones hebben besteld vergeleken met de iPhones van vorig jaar. Dat stelt de financiële dienstverlener Wedbush.

Als je uitgaat van de bestelde iPhones bij de toeleveranciers, dan zou de nieuwe 'iPhone 11' het iets beter gaan doen dan de huidige iPhone XRiPhone XS en XS Max. Dat schrijft de financiële dienstverlener Wedbush op 9to5Mac.

"Na onze recente check in Azië verwachten wij dat Apple 75 miljoen exemplaren heeft besteld voor de lanceringsperiode van de 'iPhone 11'. Dit is een kleine stijging in vergelijking met de bestelling bij de vorige iPhone-cyclus", aldus Wedbush.

Ook stelt het bedrijf dat Apple snel kan opschalen naar 80 miljoen exemplaren, als de toestellen beter dan verwacht worden ontvangen door consumenten.

Verbeterde camera's

De verbeterde camera's in de nieuwe iPhones vormen volgens Wedbush de belangrijkste reden voor iPhone-bezitters om over te stappen op de 'iPhone 11'. Waarschijnlijk hebben meerdere modellen van de iPhone 11 niet twee maar drie camera's achterop, waarbij de derde camera is bedoeld voor extra wijde foto's.

Apple-event dinsdagavond

De nieuwe iPhones worden naar alle waarschijnlijkheid morgenavond gepresenteerd door Apple. 

Bright doet vanuit het Apple-complex in Californië live verslag via Twitter, YouTube en Instagram, vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd.

Kijk ook: dit verwachten we van de iPhone 11