© Dakota Randall

Video: man valt in slaap in rijdende Tesla
Dromenland

Video: man valt in slaap in rijdende Tesla

09-09-2019 18:51 Laatste update: 18:56

Een Amerikaan lijkt midden op de snelweg achter het stuur van een Tesla in slaap te zijn gevallen. Een video van de ingedutte Tesla-bestuurder ging viral op Twitter. De Tesla zou op de Autopilot hebben gereden.

Een Twitter-video van een Amerikaanse automobilist heeft vandaag voor veel opschudding gezorgd. Op de snelweg in Massachusetts leek een man achter het stuur van zijn Tesla in slaap te zijn gevallen. De vrouwelijke bijrijder had eveneens haar ogen gesloten.

Aannemelijk is dat de auto op koers bleef omdat de autonome AutoPilot-stand stond ingeschakeld. Daarbij moet wel af en toe het stuur worden aangeraakt, maar die waarschuwing kan soms minuten op zich laten wachten. In de video is te zien dat de man minstens een halve minuut het hoofd in slaapstand hield.

Het voorval heeft zover bekend niet tot een ongeluk geleid.

De tweet met de video werd bijna duizend keer geretweet, ruim 2600 keer leuk bevonden en meer dan een half miljoen keer bekeken. Een van de reacties: "De slaper was in ieder geval niet met zijn telefoon bezig."

Goed of slecht?

Sinds de introductie van de Autopilot-functie is er veel te doen rond de optie. Zo is de ingebouwde veiligheidswaarschuwing makkelijk te omzeilen door een sinaasappel in het stuur te drukken.

Tegelijkertijd krijgt Tesla ook veel lofbetuigingen: de functie zou al meerdere levens hebben gered omdat de auto zelf ingreep.

Kijk ook: is Tesla Autopilot zijn geld waard?