EA gestart met testen van gamestreamingdienst
Gesloten pc-bèta

EA gestart met testen van gamestreamingdienst

10-09-2019 11:49 Laatste update: 11:49

EA is dinsdag begonnen met een gesloten bètatest van zijn cloudgamingdienst Project Atlas. De eerste gebruikers kunnen vier games streamend spelen.

Project Atlas wordt in eerste instantie alleen op pc's getest, maar uiteindelijk is de gamestreamingdienst ook op andere platforms beschikbaar, meldt EA. Het gaat dan om smartphones, tablets, smart tv's en settopboxen. Het bedrijf test nu vier uiteenlopende games: FIFA 19, Titanfall 2, Need for Speed Rivals en Unravel.

EA wil vooral testen hoe de verschillende soorten games in de praktijk presteren bij wisselende internetsnelheden. De gameuitgever werkt voor zijn dienst met servers van Amazon Web Services. Games worden steeds vanaf de dichtstbijzijnde server naar de gebruiker gestreamd.

De praktijktest moet uitwijzen of de EA-games via internet net zo soepel spelen als wanneer ze op de pc of spelcomputer van de speler worden gedraaid. Het is nog niet bekend wanneer de streamingdienst van EA beschikbaar komt voor het grote publiek, en wat de dienst gaat kosten.

Streaming is hot in gamewereld

Het is tijdens de bèta al mogelijk om multiplayer-games tegen spelers op andere platformen te spelen. Geïnteresseerden kunnen zich bij EA aanmelden voor deelname aan de gesloten bètatest. Zodra andere apparaten gebruikt kunnen worden, kunnen spelers naadloos en zonder downloads wisselen tussen bijvoorbeeld pc en smartphone.

Veel grote spelers in de game-industrie kijken naar gamestreaming. Microsoft en Sony gingen onlangs een samenwerking aan, ze werken allebei aan een eigen gamestreamingdienst. Ook Google doet een stap op de markt, met de lancering van zijn gamestreamingdienst Google Stadia in november.

Google Stadia: is dit het einde van de spelcomputer?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's