'Pixel 4 laat je wisselen tussen soepel scherm en betere batterij'
Google Pixel 4

'Pixel 4 laat je wisselen tussen soepel scherm en betere batterij'

11-09-2019 18:32 Laatste update: 18:32

De Pixel 4, de nog onaangekondigde nieuwe telefoon van Google, krijgt waarschijnlijk een schakelaar om te wisselen tussen een soepel scherm en een betere batterij.

Ongeveer dagelijks wordt er info over de nieuwe telefoon van Google gelekt. De Pixel 4 wordt waarschijnlijk pas half oktober officieel onthuld, maar nu al zijn er YouTubers die het toestel in handen lijken te hebben.

Interessant is dat de smartphone waarschijnlijk een scherm krijgt met een ververssnelheid van 90 hertz. Dat betekent dat het scherm negentig keer per seconde wordt ververst. De meeste smartphones hebben een ververssnelheid van 60 hertz.

Schakelaar

Fijn van een hoge ververssnelheid is dat het scherm extra soepel oogt, maar een nadeel is dat de batterij sneller leeg gaat. Het beeld moet namelijk veel vaker opnieuw worden opgebouwd.  

De Pixel 4 lijkt een schakelaar te krijgen om te wisselen tussen 90 hertz en 60 hertz. Dit wordt de Smooth Display-schakelaar genoemd. 

Nederland

Voorgaande jaren werden de Google Pixel-smartphones niet in Nederland uitgebracht. Het is nog niet bekend of dat dit jaar wel gaat gebeuren. Toch worden de toestellen regelmatig geïmporteerd, omdat ze doorgaans worden gezien als de beste Android-smartphones op de markt.

Google Pixel 3a: beste koop onder de smartphones?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's