Firefox logo. Beeld © Mozilla
Firefox logo. Beeld © Mozilla
Veilig online

Firefox test eigen VPN-dienst in de VS

12 september 2019 12:12

Firefox krijgt een eigen ingebouwde VPN-dienst. Firefox-maker Mozilla test de nieuwe functie in de Verenigde Staten.

Virtual private network-diensten (VPN) beschermen je internetverkeer tegen pottenkijkers door een beschermde internetverbinding te scheppen tussen jou en hun eigen servers. Vanaf daar surf je weer verder. Het lijkt dan alsof je een ander ip-adres hebt dan je eigenlijk hebt, waardoor je identiteit moeilijk te achterhalen is. 

De VPN-dienst van Firefox bevindt zich al in een vergevorderd stadium, schrijft Mozilla op de website. In de laatste fase wil het bedrijf input van gebruikers en heeft dus een bètaprogramma opengesteld, vergelijkbaar met het oude Test Pilot-programma.

Miniatuurvoorbeeld
Veilig verkeer op internet

Ik testte 100+ vpn-diensten, en dit zijn de beste 5

Prijs nog niet bekend

De bèta is alleen toegankelijk voor Amerikaanse gebruikers op desktop, en zal waarschijnlijk enkele maanden duren. Mozilla wil in die periode onder andere kijken naar de prijs van de dienst.

Mogelijk wordt er voor de uitrol van de dienst ook een bètaprogramma opengesteld voor andere delen van de wereld, maar dat weet Mozilla nog niet zeker, schrijft het in de blogpost. Wel hoopt het bedrijf in de toekomst nog andere "op privacy gerichte producten" op deze manier te testen.

Waarom je geen openbare wifi meer moet gebruiken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.