Met app bestuurbaar papieren vliegtuigje weer hit op Kickstarter
Vliegen

Met app bestuurbaar papieren vliegtuigje weer hit op Kickstarter

13-09-2019 11:28 Laatste update: 12:09

De vierde versie van het met smartphones bestuurbare papieren vliegtuigje PowerUp moet nog beter vliegen onder moeilijke omstandigheden.

New Yorker Shai Goitein verdient al jaren een goede boterham met het uitbrengen van de PowerUp, een doe-het-zelf-kit waarmee je papieren vliegtuigjes bestuurbaar via een smartphone maakt. De nieuwste PowerUp 4.0 is weer een hit op Kickstarter. In een paar dagen tijd is er al ruim 300.000 euro binnengekomen via de crowdfundingsite.

Nieuwe onderdelen

De nieuwe versie moet onder nog moeilijkere omstandigheden kunnen vliegen. Het slimme papieren vliegtuigje is uitgerust met nieuwe onderdelen, waaronder een verbeterde vluchtcomputer, versnellingsmeter en twee motoren voor stuwstraalbesturing, voor een stabielere vlucht.  De toegevoegde elektronica zorgt voor betere luchtacrobatiek, zorgt voor automatische stabilisatie van slecht gevouwen vliegtuigjes en in winderige omstandigheden en herstelt de vlucht na een slechte lancering.

Loopings

De PowerUp 4.0 kan nu automatisch een looping maken, heeft twee keer zoveel stuwkracht, een beter landingsgestel en de onderdelen zijn een stuk steviger. Er is ook een Pro-versie met ledlampjes voor nachtvluchten. De meest eenvoudige PowerUp 4.0 kost op Kickstarter 51 euro, inclusief verschepen naar Nederland in april 2020.