Beeld © Nike
Beeld © Nike
In twee kleuren

Zelfstrikkende Siri-schoenen Nike razendsnel uitverkocht

13 september 2019 13:25

De zelfstrikkende Nike Adapt Huarache-schoenen met bediening via Apple-spraakassistent Siri waren vrijdagochtend binnen een paar minuten al uitverkocht.

Bright testte de Nike Adapt Huarache

Zoals altijd met nieuwe Nikes in beperkte oplage, werden de 'Siri-schoenen' via een loting verkocht in de SNKRS-app van Nike. De schoenen waren zoals verwacht 350 euro per paar, en wie geluk had mocht vrijdagochtend een paar kopen. De schoenen waren er in zwartwitte uitvoering in in een opvallende felgele 'Opti Yellow'-kleurstelling.

De schoenen zijn zowel via een app als via Siri te bedienen. Dan wordt het FitAdapt-vetersysteem van de schoenen aangepast, om bijvoorbeeld te wisselen tussen een lossere pasvorm voor bij het ontspannen, naar een strakkere schoen om op te rennen. Gebruikers kunnen via een app vijf favoriete standen instellen. Ook zijn de lampjes in de zolen van de schoenen aan te passen.

Zelfstrikkende Nike-schoenen vonden in 1989 hun oorsprong in Back to the Future 2, als fictieve schoen in de toekomst. In 2011 bracht Nike 1500 paar zelfstrikkende schoenen uit, in 2016 nog eens 89 paar. Pas eerder dit jaar bracht Nike zelfstrikkende schoenen in een relatief grote oplage op de markt, de Nike Adapt BB, ook voor 350 euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's