© Facebook

'Facebook werkt aan apparaat om op tv te videochatten'
Portal 2

'Facebook werkt aan apparaat om op tv te videochatten'

14-09-2019 08:18 Laatste update: 08:25

Sociaal netwerk Facebook zou werken aan een apparaat dat aan een televisie wordt gekoppeld om te videochatten.

Het apparaatje is een opvolger van de Facebook Portal, aldus bronnen van Variety. De Portal was een zelfstandig scherm met camera voor videogesprekken.

De opvolger is vermoedelijk een stuk goedkoper, omdat de televisie als scherm wordt gebruikt. In de Facebook-gadget zit een camera met twee microfoons om de gebruiker vast te leggen.

AR-snorren

De ingebouwde software zou werken met augmented reality, voor bijvoorbeeld filters. Hierdoor kunnen gebruikers tijdens videogesprekken gekke snorren en andere objecten op hun gezichten laten zien.

De nieuwe Portal zal waarschijnlijk op een aangepaste versie van Android draaien. Daarnaast moet het apparaat toegang bieden tot streamingdiensten zoals Netflix en Disney+, waardoor het een concurrent is voor streamingkastjes zoals de Apple TV en Chromecast.

Felle kritiek

Facebook heeft nog niks gezegd over de nieuwe Portal. De eerste generatie van het apparaat werd ook fel bekritiseerd, omdat hij werd aangekondigd tijdens alle privacyschandalen waar het sociale netwerk bij betrokken is. Het idee van een Facebook-camera middenin de woonkamer was hierdoor niet voor iedereen even aantrekkelijk.

Uitleg: de belangrijkste instellingen voor je privacy op Facebook

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's