Archieffoto. Beeld © iStock
Archieffoto. Beeld © iStock
Nieuws

New York gaat leeftijdsgrens e-sigaretten verhogen van 18 naar 21 jaar

15 september 2019 21:43

New York gaat strengere regels invoeren voor het aanschaffen en consumeren van e-sigaretten met smaakjes. De gouverneur van de Amerikaanse staat wil de leeftijdsgrens voor de verkoop van 'vapers' zo snel mogelijk verhogen van 18 naar 21 jaar.

Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, wil de verkoop van elektronische sigaretten aan banden leggen. "Vaping is gevaarlijk. Niemand kan zeggen dat vaping over een langere periode, waarbij je damp en chemicaliën tot diep in je longen inhaleert, gezond is", zegt Cuomo tegen The New York Times.

Cuomo zou de politie hebben opgedragen meer prioriteit te geven aan de controle op de verkoop van e-sigaretten aan jongeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Regering-Trump zint op verbieden e-sigaretten met smaakjes

Donald Trump

New York wordt na Michigan de tweede Amerikaanse staat die de verkoop van e-sigaretten aan jongeren tot 21 verbiedt. Het is de bedoeling dat die maatregel in november ingaat.

Onlangs noemde president Donald Trump vaping een groot probleem waar zeer snel iets aan gedaan moet worden. In de VS worden honderden ademhalingsziektes toegeschreven aan het gebruik van e-sigaretten. Zes patiënten zijn overleden.

In Nederland is de leeftijdsgrens voor het kopen van een e-sigaret ook 18 jaar.