Deze smartwatch kost maar 25 dollar
Linux-horloge

Deze smartwatch kost maar 25 dollar

26-09-2019 12:32 Laatste update: 12:32

De nieuwe Linux-smartwatch PineTime krijgt een hartslagmeter en zal maar 25 dollar gaan kosten. Het horloge komt in de eerste helft van volgend jaar op de markt.

Pine64 is bij nerds bekend van goedkope Linux-laptops. Het bedrijf werkt niet alleen aan een PinePhone-smartphone, maar ook aan een PineTime-smartwatch. Het opvallendst aan de PineTime is het prijskaartje: 25 dollar, inclusief een bandje. De verwisselbare bandjes kosten 2 dollar.

Het horloge krijgt een 1,3 inch lcd schermpje, 512 KB flashopslag en 64 KB werkgeheugen. De PineTime zou komen met een oplaaddock en 20 mm polsbandjes. Het horloge zou een hartslagmeter hebben en van een zinklegering gemaakt zijn. Ook zou je meerdere dagen op een batterijlading kunnen doen.

De horlogekast zou een bestaande kast zijn die ook door andere horlogefabrikanten wordt gebruikt. Pine64 past vooral de elektronische ingewanden van het horloge aan en de specs. De PineTime gaat een opensource besturingssysteem draaien, zoals Mbed, Zephyr, FreeRTOS, Nuttx of Mynetw. 

De ontwikkelaarskit van de smartwatch verschijnt in oktober. De echte versie volgt in het eerste kwartaal van 2020. 

Review: Apple Watch Series 5

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's