Populaire podcast-app Pocket Casts is voortaan gratis
Met abonnement

Populaire podcast-app Pocket Casts is voortaan gratis

19-09-2019 06:01 Laatste update: 09:31

De populaire podcast-app Pocket Casts is voortaan gratis te downloaden. De ontwikkelaar wil geld verdienen met een abonnement op extra functies.

De appmaker van Pocket Casts belooft dat gebruikers alle oude functies kunnen blijven gebruiken in de gratis app. "Om het samen te vatten: de app is nu gewoon gratis", schrijft de ontwikkelaar op zijn blog. "Verder verandert er weinig. We blijven updates met nieuwe functies uitbrengen, ook voor abonnementsloze gebruikers."

Gebruikers kunnen een abonnement nemen op Pocket Casts Plus voor iets meer dan een dollar per maand of 12 dollar per jaar. Daarmee krijgen ze toegang tot de desktop-app van Pocket Casts. Klanten die in het verleden al eens de desktop-app van Pocket Casts hebben gekocht, krijgen nu een levenslang toegang tot de web- en desktop-app, en ook alle premium-functies in de mobiele apps.

In eerste instantie kregen die voorheen betalende gebruikers drie jaar lang toegang tot de premium-functies, maar veel gebruikers voelden zich daarom belazerd. De ceo van Pocket Casts reageerde met een bericht, en wijzigde de gratis toegang van drie jaar naar levenslang.

Eigen audio uploaden

Abonnees kunnen ook andere thema's voor de app kiezen. Daarnaast is het mogelijk om je eigen audiobestanden te uploaden, zodat je ze vanuit de app kunt beluisteren.

De nieuwe abonnementsfuncties zitten in de 7.5-update van de app. Die is voor Android al beschikbaar, de iOS-versie komt iets later.

In de Bright Podcast hoor je elke week ons commentaar op het tech-nieuws van de week en tips.