Deze vaas is gemaakt van water
Dutch design

Deze vaas is gemaakt van water

01-10-2019 11:01 Laatste update: 24-10-2019 09:39

Deze 'magische' vaas van Jolan van der Wiel gooide hoge ogen op de interieurbeurs van Dubai.

Deze vaas is gemaakt van water. Nu is water in een bloemenvaas sowieso een logische component, maar deze vaas laat het water de vorm bepalen.

Water Vase Free gaat over technologie en beweging. Water vloeit over een haast onzichtbare transparante ring bovenaan de vaas. Daaronder is er enkel water en de illusie van een vaas. Zo kun je de vorm van de buik van de vaas later bepalen. Of beter gezegd: het is de zwaartekracht die de vorm bepaalt. 

De vaas is te zien op de interieurbeurs Index in Dubai. Het ontwerp is van de immer vooruitstrevende Jolan van der Wiel, technische realisatie van WoWt (Wout Pijpers). Het Nederlandse VenturaProjects brengt een toffe selectie van Dutch design naar de Golfstaat. De water vase viel alvast in de smaak bij de sjeik. 

Jolan van der Wiel kun je kennen van de buitenaards uitziende Gravity Stool. Net als bij de Water vase zijn het natuurkrachten die de vorm van zijn producten bepalen. Volgens Van der Wiel kun je natuur in je dagelijks leven binnenhalen door natuurkrachten te integreren met technologie, materiaal, machines en objecten.