Rollin'

Deze rolkoffer laadt rollend je powerbank op

23 september 2019 17:09

De Escape S is de eerste rolkoffer als handbagage die al rollend een powerbank oplaadt.

De Escape S-rolkoffer wekt dankzij dynamowieltjes tijdens het rollen richting de incheckbalie of de gate stroom op. Daarmee laadt hij de meegeleverde 8000 mAh-powerbank op. Tien minuten rollen zal volgens de makers genoeg moeten zijn voor 1,2 uur bellen.

De Powerbank 'Bond' is uitgerust met twee usb-poorten, maar is niet geschikt voor snelladen. De Bond heeft wel bluetooth ingebouwd, zodat je via een bijbehorende app de accuduur kan bekijken en kan zien waar je rolkoffer zich op de kaart bevindt. Je kan ook een geofencing alarm instellen, zodat je in de trein wakker gemaakt wordt als je rolkoffer tijdens een tukje door een dief wordt meegenomen. De koffer is door de Amerikaanse Transport Security Administration goedgekeurd.

De 35 liter rolkoffer heeft een magnetische zak aan de voorkant voor snelle toegang en is dankzij hydrofobisch materiaal ook waterafstotend. Bovendien is hij uitgerust met een goedgekeurd nummerslot. De bovenkant is heel handig vlak en kan als tafeltje dienen om een laptop op te plaatsen, zodat je al wachtend op je vliegtuig door kan werken. Er zijn losse accessoires verkrijgbaar, zoals een toilettas, een losse laptophoes of een extra softcase voor je nette kleding.

Goedkoop is Escape S niet. Via crowdfundingsite Kickstarter betaal je als vroege vogel 390 euro, zonder verzendkosten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deze koffers zitten vol met technologie

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deze koffer herkent en volgt zijn eigenaar

Gadgets voor in je hotel: moet je dit meenemen?