Google Chrome wordt overzichtelijker bij veel tabbladen
Handig

Google Chrome wordt overzichtelijker bij veel tabbladen

20-09-2019 10:05 Laatste update: 10:06

Google gaat de tabbladen met openstaande websites in Chrome zowel op Android als in de desktopversies overzichtelijker maken.

Google gaat in Chrome voor Android een rasterweergave toevoegen, meldt het bedrijf. In de iOS-versie van Chrome zit dat overzicht al. Gebruikers kunnen in die weergave ook tabs op elkaar slepen, om bijvoorbeeld meerdere tabs over hetzelfde onderwerp bij elkaar te houden.

De desktopversie van Chrome krijgt de mogelijkheid om de titel van het tab te tonen als gebruikers er met hun muispijltje boven hangen. Handig voor gebruikers met veel openstaande tabs, dan krimpen de tabs tot alleen het icoontje nog te zien is. Bij heel veel tabs, worden ook de icoontjes van sites niet meer getoond. Later gaat Chrome ook een miniatuurversie van de pagina onder het tabblad tonen, als gebruikers er met hun muiscursor boven hangen.

Snel pagina's van telefoon naar pc sturen

Chrome krijgt daarnaast de mogelijkheid om pagina's van hun telefoon naar hun computer te sturen. Op beide apparaten moet de gebruiker dan zijn ingelogd zijn op Google-account. Dan werkt de functie ongeacht besturingssysteem, bijvoorbeeld van iPhone naar Windows of Android naar Mac.

Kijk ook: review iPhone 11 en 11 Pro