Podcast: Apple Arcade verrast, Huawei stelt teleur
Bright Podcast ?

Podcast: Apple Arcade verrast, Huawei stelt teleur

21-09-2019 11:11 Laatste update: 23-09-2019 07:47

Apple heeft donderdag zijn gamedienst Apple Arcade gelanceerd en die is al verrassend compleet. Ook bespreken we in deze podcast de nieuwe Huawei-smartphones, die zonder Google-apps en Play Store worden geleverd.

Luister de Bright Podcast elke week op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Als je een iPhone hebt, dan kun je die sinds donderdag updaten naar iOS 13. Daarmee is ook Apple Arcade beschikbaar gekomen. De gamedienst van Apple is eigenlijk het best te omschrijven als een soort Netflix voor games. Voor 5 euro per maand krijg je onbeperkt toegang tot het groeiende aanbod games. Hoe bevalt dat? Hoe ziet het aanbod eruit? En is er nog wel ruimte voor losse games in de App Store? Daarover praten we in deze nieuwe Bright Podcast.

Ook bespreken we de nieuwe toestellen van Huawei, de Mate 30 en 30 Pro. Indrukwekkende smartphones, maar ze worden geleverd zonder Google-apps en zonder de Google Play Store. Ook komen ze pas eind dit jaar naar Nederland, want Huawei worstelt met het 'Google-verbod' als gevolg van de sancties van de VS tegen het bedrijf. 

Ook gaan we in op de vape-doden die onlangs in de VS te betreuren waren. Wat was er aan de hand? En was de paniek rond de e-sigaret in Nederland terecht?  

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Muziektip: Onrust, een voorstelling van rapper Sticks, bekend van Opgezwolle. Hij heeft een album gemaakt dat niet op Spotify komt, niet als cd of plaat verschijnt. Het is alleen te beluisteren in Museum de Fundatie in Zwolle. Vier maanden lang is de muziek in de bijzondere omgeving te ervaren, daarna is het voor altijd weg.

Netflix-serie: The Spy, met in de hoofdrol Sacha Baron Cohen. Die kennen we als Borat en Ali G, hier speelt hij een serieuze rol. Dat levert een spannende serie op, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Game: The Legend of Zelda: Link’s Awakening, een remake van de Game Boy-game uit 1993. Zelfde inhoud, volledig nieuwe graphics. Unieke look: ziet eruit als een miniatuurwereld, beetje speelgoedachtig. Een ouderwets Zelda-avontuur met dungeons en steeds nieuwe voorwerpen waardoor je verder komt.

App: Pocket Casts, de populaire podcast-app voor allerlei platformen is voortaan gratis. Probeer 'm, en abonneer je op de Bright Podcast.

Kijk ook: review iPhone 11 en 11 Pro

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts en Deezer of voeg de RSS-feed toe aan je favourite podcast-app.