© Versage

Jennifer Lopez brengt ode aan de 'Google Images-jurk'
Jungle-print

Jennifer Lopez brengt ode aan de 'Google Images-jurk'

23-09-2019 12:02 Laatste update: 12:04

De jurk die Jennifer Lopez aanhad tijdens de Emmy Awards in 2000 zorgde ervoor dat Google een plaatjeszoekmachine ging maken. Deze jurk die leidde tot Google Afbeeldingen is nu opnieuw in de Versage-collectie opgenomen.

Versage had een bijzondere modeshow dit weekend op de Milan Fashion Week. Het merk had het betoverende Pantheon omgetoverd tot ronde catwalk, waarbij modellen in de mooiste creaties een rondje liepen.

Even bijzonder was de samenwerking met (en waarschijnlijk flink gesponsord door) Google, met een eerbetoon aan de jurk die tot Google Afbeeldingen leidde. In 2000 zorgde de groene jurk met jungle-print van Jennifer Lopez tot de grootste piek tot dan toe in Googles zoekresultaten, zo schreef Google-oprichter Eric Schmidt in 2015. "Maar we hadden geen manier om de gebruikers precies te geven wat ze wilden: JLo met die jurk. Google Afbeeldingen was geboren."

Op de catwalk had Lopez een jurk aan die geïnspireerd was op de jurk die ze in 2000 droeg, ook weer met jungle-print. Ze liep samen met ontwerper Donatella Versace. 

Verder werd er volgens Google gebruik gemaakt van het VR-schilderprogramma Google Tilt Brush om de set aan te kleden en had de Google Assistent ook een rol in het geheel.

Kijk ook: dragen we hologrammen in de toekomst?