© Apple

'iPhone 11 Pro heeft het beste smartphonescherm ooit'
DisplayMate

'iPhone 11 Pro heeft het beste smartphonescherm ooit'

23-09-2019 18:56 Laatste update: 19:00

Volgens beeldschermonderzoeker DisplayMate heeft de iPhone 11 Pro het beste smartphonescherm ter wereld. Vorig jaar ging die titel naar het scherm van de iPhone XS.

DisplayMate test al jaren de exacte prestaties van telefoonschermen. Daarbij wordt gekeken naar bijvoorbeeld hoe precies kleuren worden weergegeven en hoeveel contrast een scherm heeft. Ook kijken de onderzoekers of het scherm er goed uitziet als je hem vanuit een bepaalde hoek bekijkt.

Het Super Retina XDR-scherm van de iPhone 11 en 11 Pro kreeg "de hoogste score die DisplayMate ooit heeft uitgedeeld". Volgens de schermtesters zijn kleuren zo precies, dat ze amper van de werkelijkheid te onderscheiden zijn. 

Mac Pro in je broekzak

Het scherm zou ook een buitengewoon hoge helderheid kunnen bereiken, waardoor het toestel beter te gebruiken is in de felle zon. Het is volgens DisplayMate alsof je het nieuwe Mac Pro-scherm in een telefoon hebt.

Hoewel het scherm de topscore behaalt, zijn er nog wel kleine kritiekpunten te benoemen. Volgens DisplayMate zijn de rode en blauwe kleuren als je de telefoon van opzij bekijkt slechts "goed" in plaats van "zeer goed". 

Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's