Failliet bedrijf zet gigantische vechtrobot op eBay
Robotleger beginnen?

Failliet bedrijf zet gigantische vechtrobot op eBay

25-09-2019 11:25 Laatste update: 12:31

De Amerikaanse robotmaker MegaBots is failliet. Het verkoopt zijn gigantische vechtrobot op eBay om de schulden te kunnen betalen.

De vijf meter hoge Eagle Prime weegt maar liefst 12.000 kilo. Hij werd ooit gebouwd om te vechten tegen de Japanse Kuratas door met een speciaal paintballkanon verfbommen af te schieten.

De robot is met een openingsbod van slechts 1 dollar op eBay gezet. Zo goedkoop is ie inmiddels niet meer: de hoogste bieder heeft op het moment van schrijven ruim 50.000 dollar (circa. 45.000 euro) toegezegd. Andere geïnteresseerden hebben nog ruim een week om daar boven te gaan zitten.

De Eagle Prime op eBay

Verzendkosten

Voor dat bedrag ben je er trouwens nog niet: je moet ook nog eens 50.000 dollar neerleggen om hem naar Europa te verschepen.

Daarnaast moet je nog eens 7.000 dollar betalen om de verweerde onderdelen te vervangen, aldus het failliete bedrijf. Je krijgt wel een paar extra onderdelen, wapens en de 3D-ontwerpen cadeau.

Niet lucratief

MegaBots hoopte geld te verdienen door zijn reuzenrobot naar evenementen te sturen en in video's te laten figureren. Dat bleek echter niet lucratief genoeg, waardoor het bedrijf zijn schulden niet meer kan bijbenen. Door de robot en andere bedrijfsonderdelen te verkopen moet het één en ander worden afbetaald, waarna het bedrijf definitief de deuren kan sluiten.

Cyborgs komen eraan: mens en machine smelten samen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's