iPhone 11 geeft melding bij reparatie met niet-Apple-scherm
Reparatie

iPhone 11 geeft melding bij reparatie met niet-Apple-scherm

26-09-2019 08:13 Laatste update: 08:13

De nieuwe iPhone 11-modellen tonen een melding in beeld als het scherm vervangen wordt door een exemplaar dat niet van Apple is.

Gebruikers van de nieuwe iPhone kunnen een gebroken scherm laten repareren bij Apple Stores of een gecertificeerde reparateur. Dan krijgt de iPhone een nieuw scherm dat door Apple is gemaakt. Reparatie bij een derde partij is ook mogelijk, maar dan verschijnt er mogelijk een melding in beeld.

Sommige reparateurs gebruiken om de prijs laag te houden schermen die niet door Apple zijn gemaakt. Als dat het geval is, wordt er op het vergrendelscherm een melding getoond, boven de andere berichten. De iPhone 11 maakt dan duidelijk dat het scherm niet geverifieerd kan worden als echt Apple-scherm.

Minder goede kleuren

De melding verdwijnt na vier dagen van het vergrendelscherm, maar blijft in de instellingen van de telefoon staan. De berichten hebben volgens Apple geen gevolg op het functioneren van de iPhone 11, 11 Pro of 11 Pro Max.

Een scherm dat niet van Apple is, kan volgens het bedrijf mogelijk niet voldoen aan de beste kleurweergave en witbalans, heeft een minder goede reactiesnelheid, is minder fel, en meer tekortkomingen.

'Beste telefoonscherm ter wereld'

Het oled-scherm van de iPhone 11 Pro is volgens beeldschermonderzoeker DisplayMate het beste telefoonscherm ter wereld, een titel die eerder naar de iPhone XS ging.

Bright Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's