Nieuws

Netflix-film The Irishman in select aantal bioscopen

26 september 2019 18:25

De Netflix-film The Irishman, de langverwachte nieuwe film van regisseur Martin Scorsese en acteurs Robert de Niro en Al Pacino, krijgt toch een bioscooprelease. De film draait vanaf 15 november in een select aantal bioscopen in Nederland. Dit maakte Netflix donderdag bekend.

In de week voorafgaande aan de wereldwijde verschijning van de film op Netflix op 27 november, draait The Irishman ook in Belgische bioscopen. Donderdag verscheen ook de trailer van de film.

The Irishman markeert de eerste samenwerking tussen Scorsese en De Niro in 25 jaar tijd. De twee mannen maakten eerder grote hits als Taxi Driver, Raging Bull en Goodfellas. In The Irishman speelt Robert De Niro de rol van oorlogsveteraan Frank Sheeran, een hosselaar en huurmoordenaar die samenwerkte met de meest notoire onderwereldfiguren van de twintigste eeuw. De film centreert zich rond een van de grootste onopgeloste moordzaken uit de Amerikaanse geschiedenis, de verdwijning van de legendarische vakbondsleider Jimmy Hoffa in 1975. The Irishman geeft inzage in de besloten wereld van georganiseerde misdaad: de dagelijkse gang van zaken, de onderlinge rivaliteit en de connecties met mainstream politiek.

Behalve The Irishman zijn de Netflix-films Marriage Story (Noah Baumbach) en The Two Popes (Fernando Meirelles) in aanloop naar de wereldwijde release op Netflix in de Nederlandse en Belgische bioscopen te zien.

Kijk ook: Disney+ is nu al in Nederland

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's