Airco's in WK-stadions blazen zo koele lucht op het veld
WK Qatar 2022

Airco's in WK-stadions blazen zo koele lucht op het veld

26-09-2019 17:33 Laatste update: 27-09-2019 09:25

VTBL

Voordat het WK voetbal in 2022 plaatstvindt, wordt een van de stadions deze maand gebruikt voor de wereldkampioenschappen atletiek in Doha. In het Khalifa Stadium kunnen we daarom al een voorproefje krijgen op de werking van de veelbesproken airco's die de temperatuur dragelijk moeten maken in de extreme hitte van Qatar.

De openingen van de airconditioning staan rondom het hele veld in het stadion en blazen continu koude lucht over het veld heen. Door de klimaatregeling kan de temperatuur binnen het stadion op 28 graden gehouden worden.

Khalifa International Stadium: Het eerste openluchtstadion met airco

Bouwwerkzaamheden

Het WK voetbal in Qatar vindt over drie jaar plaats. Echter is er nog veel werk aan de winkel voor het gastland. Zes stadions moeten nog afgebouwd worden. Over de bouw van de stadions in Qatar is veel commotie ontstaan. Bij de bouw zijn al ruim 1500 arbeiders om het leven gekomen.

In december moet een groot deel van alle bouwwerkzaamheden afgerond zijn. Dan vindt namelijk het WK voetbal voor clubs plaats in het land. Dit is tevens voor Qatar een laatste test is om alle operaties en de veiligheid van de stadions te testen voorafgaand aan het wereldkampioenschap in 2022.