Mbo-studenten krijgen nu ook korting op Spotify
Muziekdienst

Mbo-studenten krijgen nu ook korting op Spotify

30-09-2019 09:05 Laatste update: 09:38

Sinds 2017 krijgen hbo- en universitaire studenten al korting op hun Spotify-abonnement, maar nu krijgen mbo'ers ook dit privilege.

Zoals veel abonnementsdiensten geeft Spotify al een tijd korting aan studenten. Bij Spotify gaat het om het abonnementsgeld van 4,99 euro per maand in plaats van 9,99 euro per maand. Daarbij mogen studenten net zoals niet-studenten de eerste drie maanden gratis Spotify uitproberen.

Vandaag heeft Spotify aangekondigd dat studenten aan een mbo-opleiding nu ook onder deze actie vallen. Hiermee wil Spotify vooruitlopen op de wetswijziging uitlopen dat vanaf het schooljaar 2020 - 2021 mbo-studenten ook officieel als studenten worden gezien.

Overigens kunnen bedrijven er nog steeds voor kiezen om kortingen alleen aan hbo- en wo-studenten te verstrekken; daar heeft de wetswijziging geen invloed op.

Familie-abonnement

De aanbieding voor studenten is verleidelijk, maar vooralsnog is het voordeliger om onderdeel te zijn van een grote familie. Dit abonnement kost 14,99 euro per maand en kan door 6 accounts tegelijkertijd worden gebruikt. Dit komt dus neer op 2,50 euro per maand per gebruiker. Wel gaat Spotify strenger controleren of de leden van het gezinsabonnementen op hetzelfde adres wonen.

Kijk ook: waarmee kan je het beste Spotify luisteren?